Veelgestelde vragen

  • Klik HIERvoor alle tarieven

  • Afhankelijk van de werkdiagnose kan ik bepalen hoeveel behandelingen er nodig zijn. In de meeste gevallen is er een minimum van twee behandelingen nodig. Op basis van preventie is het genoeg om twee tot vier keer per jaar een afspraak te maken. Dit hangt echter sterk af van de arbeidsintensiteit die het paard moet leveren. Ook kunnen er zich in de tussentijd problemen voordoen waardoor eerder een behandeling gewenst is.

  • Na een behandeling wordt er altijd aangegeven wat uw paard mag wel en niet mag doen qua training. Mijn visie is dat bewegen na behandeling belangrijk is voor het paard om onder andere de bloedsomloop te stimuleren, en het paard te laten wennen aan de veranderingen in zijn lichaam. Afhankelijk van de gebruikte techniek is dit meestal longeren op de dag van de behandeling, longeren de dag na de behandeling en op dag twee en drie een matig intensieve gymnastiserende training onder het zadel. Vanaf dag vier mag geleidelijk aan weer toegewerkt worden naar de normale training. 

  • Ja, Ik ben ook werkzaam als Humaan Fysiotherapeut. Hierbij ben ik gespecialiseerd in het behandelen van spier-, pees-, gewricht- en fascie problematiek. Ik zet onder andere dry needling en triggerpoint therapie in om het gewenste resultaat te bereiken. Het is van groot belang dat ook de ruiter, net als het paard, lichamelijk in staat is om zich vrij te bewegen. Neem contact met mij op een afspraak in te plannen.